Seniormässan 2023 och 2024 – utlandsboende är hett

Seniormässan samlar utställare från såväl näringslivet som det offentliga. Här kan man både få råd och tips, om saker som berör aktiva pensionärer. Det rör sig om olika prova på-aktiviteter samt föreläsningar inom olika ämnen, som till exempel utlandsboende.

I år är det 28 året i rad som man arrangerar seniormässan. Ämnen som berörs är bland annat Hälsa och skönhet (bra tips på träningsresor), Resor och Turism, Tjänster och kultur, samt Vård och omsorg.

Vilket ämne intresserar pensionärer och blivande pensionärer mest? Allra hetast just nu är förstås nämligen utlandsboende. Hela 48 % av svenskarna har uppgett att de kan tänka sig att spendera sin ålders höst i utlandet, främst då i solen. Spanien är det land som genererar mest intresse, över 30 procent av svenskarna har Spanien som det mest intressanta landet när de letar bostad. Detta är inte så förvånande. Landet har sol, infrastruktur, kultur och en miljon tomma bostäder. Nuförtiden har även pensionärer som inte har miljoner sparade möjligheten att flytta till Spanien. Det finns bankobjekt som är fullt beboeliga för 300 000 kronor och uppåt (se exempelvis spanskafastigheter.se för mer information), även i populära områden som till exempel Costa Blanca. Lite dyrare, men ändå billigare än på ett decennium är det på Costa del Sol, Kanarieöarna, Barcelona och Mallorca.

När och var anordnas Seniormässan under 2023-2024?

Mässan i Stockholm är överlägset störst, men observera att sedan flera år tillbaka anordnas denna alltmer populära mässa även i Göteborg. Nästa seniormässa är på Stockholmsmässan 2/10.

5-5/10  2023  i Stockholm (Stockholmsmässan)

Under våren 2024 arrangeras mässan i Göteborg på Svenska Mässan 20-22 mars.

23-25 april mars anordnas mässan i Malmö. Malmömässan.

Under våren 2024 anordnas den förmodligen i Stockholm igen på Stockholmsmässan. Datum ännu oklart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *