Formex mässan 2024 Sveriges största mässa för nordisk inredningsdesign

Formex är den största branschmässan för nordisk inredningsdesign, och den anordnas 2 gånger om året, i januari och augusti, dvs en vårmässa och en höstmässa. Här sammanstrålar över 800 utställare som besöks av cirka 25000 besökare. Mässan riktar in sig mot alla som är verkar med inredning, arkitektur, presenter och hemtextilier.

När är Formex 2024?

Den första Formexmässan brukas anordnas tidigt i Stockholm, och i år är inget undantag.

Formex vårmässa anordnas: 16-18 januari 2024
Formex höstmässa anordnas: 27-29 augusti 2024

Om att ta sig till Stockholmsmässan:

  • Det är enkelt att ta sig till mässområdet. Det går såväl tåg som bussar direkt till Älvsjö station. Det tar bara 10 minuter med pendeltåget från Centralstation till Stockholmsmässan (över 10 avgångar i timmen).
  • Mellan Arlanda och Älvsjö finns det numera ett miljövänligt alternativ. Den nya pendeln går direkt till Älvsjö station på 50 minuter.
  • Kommer du med bil kör E4/E20 och följ skyltarna mot Älvsjö.
  • Om du är sent ute och behöver ta taxin, ring förslagsvis Taxi Stockholm på 08-150000

Bra att veta inför besöket:

  • Det råder en åldersgräns på 15 år. Dock kan barn som är upp till 3 år gamla få komma in om de sitter i en barnvagn. Orsaken till denna ”barnfientlighet” är att det är utställarna som inte tycker det lämpar sig med barn på en branschmässa. Om du ändå besöker mässan med familjen så läs denna artikel med tips på bra familjehotell och aktiviteter i Stockholm för barn. Det finns också en lekpark bredvid mässområdet.
  • Om du ska fotografera mässan måste du först ansöka om ett specialanstånd.
  • Det är inte tillåtet med direktförsäljning av produkter på mässområdet.

Tips: Läs om inredning och möbler online.

Länk till Formex officiella sida. Där kan du både registrera dig som utställare eller köpa biljett (det blir 50-lappen billigare att köpa biljetten online) som besökare under mässorna 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *